Roerbakschotel met gerookte kipfilet en bonen

Roerbakschotel met gerookte kipfilet en bonen

salade-gezond

Een variant van de normale kipfilet is fumé kipfilet. Dit is kipfilet die gerookt is op hout in een traditionele houtkast. Het krijgt hierdoor een unieke en rokerige smaak die lastig is na te maken, maar die wel erg lekker is. Het makkelijke hiervan is dat je deze kip gelijk kan eten, omdat hij Roerbakschotel-met-gerookte-kipfilet-en-bonenal gerookt is. Kipfilet fumé kan je gewoon in de supermarkt kopen en is niet eens zo heel erg duur. Je haalt het uit de verpakking en je kan de gerookte kip zo opeten! Kipfilet fumé komt erg goed tot zijn recht in deze roerbakschotel met veel verschillende bonen en groentes.

Ingrediënten

  • Vier gerookte (fumé) kipfilet (ongeveer 250 gram)
  • 200 gram peentjes
  • 200 gram kidneybonen
  • 200 gram mais
  • 200 gram courgette
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 600 gram boterbonen
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 20 gram verse basilicum
  • Provençaalse kruiden
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Een aantal verse blaadjes munt

Creëer eventueel je eigen groentemix met groentes uit het seizoen. Hierdoor kan je per jaar genieten van vier verschillende roerbakschotels.

Bereidingswijze

  1. Was de peentjes, courgette en cherrytomaatjes allemaal goed. Vervolgens snijd je de peentjes en courgette in kleine blokjes en leg je deze apart. Ook de cherrytomaatjes droog je af en leg je even opzij.
  2. Pak een grote kom en mix hierheen de peentjes, kidneybonen, mais en courgette. Zodra dit mengel goed is gemixt voeg je Provençaalse kruiden toe. Er is hiervoor geen correcte hoeveelheid, want het hangt af van je eigen smaak. Proef dus een aantal keer en voeg zo nodig de kruiden bij. Als je de goede mix te pakken hebt laat het mengsel even in de kom zitten.
  3. Snij nu de gerookte kipfilet in mooie dunne plakken. Je hoeft nu niet op te letten voor de salmonella bacterie, want het vlees is al gaar. Je kan het beste een goed scherp mes gebruiken, om flinterdunne plakjes te snijden. Hoe dunner de plakjes zijn, hoe beter.
  4. Zet een grote wokpan op het vuur en giet hierin de olijfolie. Bak vervolgens de cherrytomaatjes en de zelfgemaakte bonenmix op hoog vuur voor ongeveer vijf minuten. Bewaar een aantal cherrytomaatjes voor later.
  5. Giet ondertussen de boterbonen af en bak deze een minuut mee in de wokpan.
  6. Proef nu van het roerbakmengsel en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Snij vervolgens de basilicum goed fijn en voeg deze toe in de wokpan. Het is nu belangrijk om goed door te roeren, anders zijn een paar happen heel kruidig.
  8. Snij nu de cherrytomaatjes die je apart hebt gelegd doormidden. Schep vervolgens de roerbakschotel in een viertal diepe borden. Verspreid over de roerbakschotel de dunne plakjes gerookte kip. Hierboven op leg je vervolgens de doormidden gesneden cherrytomaatjes. Als laatste kan je het gerecht nog garneren met een aantal blaadjes verse munt, waardoor het er lekker fris uitziet.